Uitgangstrafo’s voor buizenversterkers

Om een goede buizenversterker te hebben is het belangrijk om eerst te weten wat daar voor nodig is en waaruit een buizenversterker bestaat. Een buizenversterker bestaat uit diverse onderdelen waaronder een voorversterker, een eindversterker en een voeding. Het is een elektronische versterker opgebouwd rond elektronenbuizen en transformatoren. Met onze uitgangstrafo’s kunt u de ideale buizenversterker bouwen.

1. De voorversterker heeft naast aansluitingen voor apparatuur een volumeregeling en meestal ook een toonregelcircuit.

2.De eindversterker of eindtrap wordt gevormd door een fasedraaier, twee (soms vier, en in een enkel geval acht) vermogens eindbuizen (meestal pentodes of tetrodes) en de uitgangstransformator.

3. De voeding bevat een transformator en een gelijkrichter die een (gelijk)spanning tussen ongeveer 300 en 800 volt voor de anodes van de buizen levert, en een spanning van (meestal) 6,3 volt voor de gloeidraden van de buizen. In sommige versterkers wordt de anodespanning met een gelijkrichtbus gelijkgericht.

Benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn met onze transformatoren voor jouw buizenversterkers? Wij helpen je graag. Bel gerust onze specialisten via +31 (0) 545 283456 of stuur een mail naar
info@amplimo.nl .

Kunt u op onze website geen passende trafo vinden? Neem dan contact met ons op. Onze voorraad is groter dan we op onze website kunnen laten zien. Daarnaast kunnen we, indien gewenst, een transformator op maat voor u produceren.


Heeft u specifieke vragen? Wilt u een advies op maat? Wij maken graag een vrijblijvende en scherpe offerte voor u!

Onze specialist staat voor u klaar. Kies een van onderstaande contactmogelijkheden en wij nemen z.sm. contact met u op. Of vul onderstaand contactformulier in en onze specialist neemt binnen 24 uur contact met u op.


Gedegen technisch advies op maat
Alle transformatoren op voorraad
Maatwerk transformatoren
Snelle levering